Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Terter med fløyelskrem og friske bær

terter-med-bar
44 Flares 44 Flares ×

Hva med en terte til dessert eller til kakebordet?
Fristes du? Da kan
jeg virkelig anbefale deg disse deilige tertene med fløyelsmyk krem og friske bær.
Det beste er at disse bunnene kan lages flere dager i forveien. Oppbevar dem tørt med litt bakepapir rundt. Har du ikke små terteformer, kan du like gjerne lage terten i en stor form. Fyllet kan du fint variere, så ønsker du sjokolademousse med andre typer bær og krem er det bare å bruke kreativiteten og variere. 

(6–8 porsjoner)
150 g smør
150 g sukker
250 g hvetemel
1 egg
1 ts vaniljesukker
Pensle:
50-100 g sjokolade
Vaniljekrem:
8 eggeplommer
1 dl sukker
1 vaniljestang eller 1,5 ts vaniljesukker
8 dl melk
2 ss maisstivelse (maizena)
3 dl kremfløte
Pynt:
blåbær
bringebær
sitronmelisse
Rør raskt sammen smør og sukker i en bakebolle eller bruk en foodprosessor.
Bland inn hvetemel, egg og vaniljesukkeret og elt deigen godt sammen.
Pakk deigen inn i plast og sett den kjølig ca.1 time.
Form deigen rund og kjevle den ut til 4–5 mm tykk. Stikk ut deigen slik at de passer til paiformene. Ha deigen i godt smurte former, gjerne melet. Har du ikke små former kan du fint bruke en stor form.
Klem deigen godt inn til kantene og oppover i formene.
Prikk deigen med en gaffel, eller fyll den med tørre erter. Det er det beste for da holder deigen seg nede i formen og ikke eser ut og opp.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i 10–15 minutter
Hell av ertene om du bruker det og avkjøl bunnene.
Løft forsiktig tertebunnen ut av formen.
Pensle innsiden av bunnen med litt smeltet sjokolade. Terten vil da holde seg lengre sprø.
Lag eggekrem med å vispe sammen eggeplommer og sukker i en kjele.
Splitt vaniljestangen og skrap ut vaniljefrøene.  Tilsett frø og stang i eggeblandingen.
Spe med melk og rør ut maizena i blandingen.
Varm opp blandingen under omrøring til en passe tykk krem. Rør gjerne med en slikkepott.
Pass på at kremen ikke koker, da vil den sprekke eller skille seg.
Sett kjelen i kaldt vann  slik at kremen tykner. Rør i kremen med jevne mellomrom for å unngå snerk.
Stivpisk kremfløte og bland inn vaniljekrem.
Fordel kremen jevnt utover tertebunnene og pynt med friske bær som bringebær og blåbær like før servering. Det er ikke noe i veien for at du kan bruke frukt eller andre bær også.
Sett kaken/kakene kjølig frem til servering.

Tips!

Ønsker du en krem som er tykkere, kan du tilsette gelatin.  Bruk da 3 plater gelatin til denne oppskriften. Det er ikke godt at den blir for stiv heller. Legg gelatinplatene i iskaldt vann, ca. 5 minutter. Kok opp vann og rør ut gelatinen i 1/4 dl vann. Hell gelatinen i en tynn stråle i kremen og sett den kjølig.

Deigen kan lagres i kjøleskapet i opptil to uker dersom den er godt pakket inn i plast.

44 Flares Facebook 44 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 44 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet