Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Lammestek fylt med soltørkede tomater

fylt-lammestek
12 Flares 12 Flares ×

Det finnes knapt noe bedre enn en fylt lammestek. Ønsker du noe annet enn tomater som fyll er det helt opp til deg selv hva du vil fylle den med. Men fetaost, urteost eller bare urter er også nydelig. Prøv deg fram og finn din favoritt. Sever tyttebærrømme ved siden av og de potetene du ønsker . 

(6 porsjoner)
1 lammelår ca. 2,5 kg
2 sjalottløk
100 g soltørkede tomater
100 g kantareller
2 ts provencekrydder
1⁄2 ts salt
1 ts pepper
1 liten potte rosmarin
8 kvister timian
2 – 3 dl vann
Tyttebærrømme:
3 ss rørte tyttebær
1 boks rømme
Bein ut et lammelår eller kjøp ferdig utbeinet lammestek.
Fyll det med hakkede soltørkede tomater, kantareller i biter og fersk rosmarin og timian.
Strø på godt med provancekrydder, salt og pepper.
Legg steken i en ildfastform og sett inn et steketermometer i den tykkeste delen. Stekes i ovnen på nederste rille ved 150 grader til termometeret viser 68 grader, la det hvile i minst 15 minutter før det skjæres opp i skiver. Ønsker du det mindre stekt, så ta det ut ved 64 grader. Ønsker du det mer stekt tar du steken ut ved 70 grader.
Bland sammen rømme, rørte tyttebær og smak til med litt sukker om nødvendig.

Server gjerne sukkererter, asparges, kantareller, stekte poteter eller fløtegratinerte poteter ved siden av.

Drikkeanbefaling:
3335201 Riscal 1860 Tempranillo kr 108
780101Monteraponi Badia a San Michele 2012 kr 155

12 Flares Facebook 12 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 12 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet