Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sjokoladetosca – nydelig og saftig.

sjokolade-tosca
44 Flares 44 Flares ×

Dette er en variasjon av den tradisjonelle toscakaken og er veldig populær hjemme hos meg. Kaken er kjempe god, og tar du den ut av ovnen når den ikke her helt gjennomstekt, så minner den meg veldig mye om brownies.
Dette er en fantastisk deilig kake som nesten har gått i glemmeboken. La oss børste støv av den og bak den til påskeferie om du har lyst på en enkel og grei kake.

(12 stk)
200 g sjokolade
175 g smør
2 dl sukker
3 egg
2 ts kaffepulver
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Toscarøre:
100 g hasselnøtter
100 g mandler
100 g smør
2 dl sukker
2 ss lys sirup
2 ss melk
2 ss hvetemel
1 ½ ts kakao
Smelt smør på svak varme i en kjele.
Bryt sjokoladen i biter og la den smelte sammen med smøret.
Rør i sukkeret, tilsett så eggene ett og ett og rør godt.
Bland sammen kaffepulver, bakepulver og mel og rør det i til en glatt røre.
Hell røren i en godt smurt form, ca. 24 cm, gjerne med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 45 minutter.
Grovhakk hasselnøtter og mandler.
Ha smør, sukker, sirup, melk, hvetemel og kakao i en kjele og kok opp under omrøring.
Tilsett nøtter og mandler i blandingen.
Ta kaken ut av ovnen etter 30 minutter og bre toscarøren over toppen.
Sett kaken inn i ovnen igjen og la den steke videre i ca. 10 minutter.
Avkjøl kaken i formen.
Den kan gjerne serveres som den er, men den er også veldig god lunken med litt krem ved siden av og gjerne litt bringebær ved siden av.

 

44 Flares Facebook 44 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 44 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet