Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Tante Sonjas sveitsiske gulrotkake

gulrot-kake
28 Flares 28 Flares ×

Jeg har en tante som er sveitsisk og denne oppskriften tok hun med seg når hun flyttet til Norge for mange år siden. Jeg har bakt mange gulrotkaker  gjennom årene som matskribent, men det er virkelig få oppskrifter som er så god som denne.  Så skal jeg bake hjemme til familien, er det denne oppskriften jeg tyr til. Oppskriften inneholder både hasselnøtter, kanel og muskat som setter en fantastisk god smak på kaken. Hvis jeg var deg vil jeg prøve meg på denne om du har lyst på noe godt til kaffen. Og hvorfor ikke bake denne til påsken, da passer den fantastisk godt.  

(15 stk)
8 egg
360 g sukker
360 g hasselnøtter
360 g revne gulrøtter
100 g smør

Skall og saft fra 1 sitron
11/2 ts revet muskat
11/2 kanel
90 g hvetemel
11/2 ts bakepulver
Pynt:
200 g kremost
1 dl melis
100 g hvit kokesjokolade
Skill eggehviten og eggeplommene.
Pisk sukker og eggeplommer til stiv eggedosis.
Finhakk hasselnøtter eller kjør dem i en foodprosessor.
Skrell og riv gulrøttene grovt.
Smelt smør og tilsett det i røra.
Tilsett revne gulrøtter og hasselnøtter, muskat og kanel.
Pisk eggehvitene stive og bland det forsiktig inn i blandingen.
Ha deigen i en bakepapirkledd liten langpanne, 30×40 cm.
Stekes i ovnene på nederste rille ved 180 grader i 1 t – 1 ½ time.. Prøv med en bakepinne for å se om den er ferdig.
Sitter det igjen deig på pinnen må den stekes litt lenger.
Bland sammen kremost, melis og smeltet hvit sjokolade.
Bre kremen over kaken og sett den kjølig.
Riv gjerne strimler med gulrot å ha det på som pynt eller bruk annen kakepynt om du ønsker. Alt er opp til deg.

28 Flares Facebook 28 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 28 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet