Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Saftig langpannesjokoladekake til alle anledninger

Langpanne-kake-sjokolade

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

56 Flares 56 Flares ×

Denne langpannekaken har jeg bakt med hell mange ganger. Saftig og litt bløt om du ikke steker den for lenge.Den går alltid ned på høykant av både store og små hjemme hos meg. Og så er den super rask å lage når det er skolearrangement, eller om du bare skal unne deg noe godt til kaffen.

(20–24 stk.)
300 g sukker
6 egg
225 g smør
3 ss pulverkaffe
2 ss kokende vann
1 ½ dl yoghurt naturell eller melk
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 – 3 ss kakaopulver
Glasur:
100 g smør
3 dl melis
2 ss kaffe
1 ts vaniljesukker
1 – 2 ss kakao
Pynt:
1 beger rips
Sitronmelisse
Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
Smelt smøret og løs opp pulverkaffen i kokende vann. Ha smøret og kaffen i yoghurt eller melk for å avkjøle blandingen.
Rør melkeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
Hell røren over i en langpanne, 30×40 cm med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 30 minutter. Men sjekk etter 20 minutter. Sjekk med en kakenål om den er ferdig. Sitter det igjen deig på pinnen, må du steke den litt lengre.  Avkjøl i formen.
Bland sammen mykt smør, melis, kaffe, vaniljesukker og kakao til en jevn glasur og ha alt i en sprøytepose. Pynt kaken og stykkene som du ønsker eller lag små roser på hvert stykke og pynt med rips og sitronmelisse om du ønsker.

(Foto: http://www.kimholthe.no)

56 Flares Facebook 56 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 56 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet