Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Fransk eplefristelse

eple-terte

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

27 Flares 27 Flares ×

Dette er en deilig fransk eplekake. Oppskriften har jeg fått av en god venninne som er bosatt i Frankrike. Kaken passer like godt til kaffen som til dessert. Server gjerne vaniljekrem,  Creme Fraiche, pisket krem eller vaniljeis ved siden av.

(12 stk)
300 g hvetemel
200 g smør
100 g melis
1 lite egg
Eplefyll:
5 epler
3 ss sukker
50 g smør
2 ss perlesukker
Smuldre mel, melis og smør med hendene, eller benytt en kjøkkenmaskin.
Tilsett egget og elt det godt inn. Tilsett eventuelt mer mel om nødvendig.
Form en avlang pølse som er omtrent like lang som paiformen du skal benytte og pakk deigen inn i plastfolie. Legg deigen i kjøleskapet å la den hvile noen timer eller gjerne over natten.
Ha deigen på melet underlag, kjevle ut og kle en smurt og strødd paiform, ca 26 cm.
Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i tynne skiver og legg i takstenmønster i paiskallet. Strø over sukker..
Bruk ostehøvel og høvle 3-5 skiver smør og fordel dem opp på eplene. Strø over perlesukker.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 190 grader i 25-30 minutter, til tertebunnen er gyldenbrun og eplene er møre og fine. Serveres lunken med vaniljeis eller stivpisket fløte eller creme fraiche som tilbehør.

27 Flares Facebook 27 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 27 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet