Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kyllingfilet med sitronsquash couscoussalat

fylt -kylling-bacon

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dårlig tid ,men lyst til å spise sunt og godt? Da er dette en rett som passer for deg og dine. Den er smakfull og minst er den super rask å lage når alle er skrubbsultne etter en lang dag. Ønsker du et magrere alternativ, kan du kutte ut baconet. Det er helt opp til deg!

4 porsjoner
4 kyllingfileter
1 pk bacon
2 ss smør
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
Sitron- og squashcouscous:
400 g couscous
8 dl kyllingkraft eller hønsebuljong
1 grønn squash
1 spiss rød paprika
2 båter hvitløk
3 ss revet sitronskall
3 ss sitronsaft
4 ss olivenolje
frisk timian eller koriander
Surr bacon rundt filtene og legg dem i stekepannen med skjøten ned. Stek kyllingfiletene i smør i en middels varm panne ca. to minutter på hver side.
Skru ned varmen og etterstek under lokk i 6-8 minutter.
Ha couscous i en bolle og hell kokende kyllingkraft over. Legg over et lokk og la stå i 10 minutter til couscousen har absorbert all kraften.
Del squashen i fine små biter. Stek squashbitene i olje sammen med paprikabiter og presset hvitløk til de er gylne. Krydre med salt og pepper.
Bland squash med couscousen og smak til med revet sitronskall og saft av sitron.
Ha litt timian eller koriander på toppen.
Server gjerne med litt lettrømme, eller kesam med urter og hvitløk ved siden av,om du ønsker litt dressing ved siden av.

Handleliste:
4 kyllingfileter
1 pk bacon
400 g couscous
8 dl kyllingkraft eller hønsebuljong
1 grønn squash
1 spiss rød paprika
1 hvitløk
1 sitron
frisk timian eller koriander

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet