Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Spennende ostekake med blåbær

oste-kake-blåbær
34 Flares 34 Flares ×

Har du litt blåbær i fryseren, vil jeg virkelig anbefale deg å lage denne kaken. En av mine favoritter fordi den er både frisk og kremete på samme tid. Nydelig kake som helt sikkert går ned på høykant hos deg også…

18 – 20 stk

600 g søt havrekjeks
2 ts kardemomme
300 g smør
Fyll:
6 pl gelatin
250 g blåbær, frosne, tinte
6 dl rømme
500 g kremost til baking, vanilje eller naturell
3 dl sukker
1⁄2 ts salt
Pynt:
Blåbær
Sitronmelisse
Knus kjeksen og kardemomme til smuler og bland. Smelt smøret og bland med smulene.
Trykk ut i en langpanne, ca. 40×35 cm.
Legg gelatinplatene i en bolle og dekk dem med kaldt vann. La dem ligge i ca, 5 minutter.
Visp rømme og kremost sammen med sukker og salt i en bolle. Varm bærene i en kjele, miks dem glatte, gjerne med en stavmikser. Kok opp. Ta kjelen fra varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i bærblandingen.
Rør slik at gelatinplatene løser seg opp.
Visp blåbærblandingen i rømme/kremostblandingen. Hell blandingen i langpannen og fordel det jevnt ut over kjeksen. Sett det kaldt slik at det stivner, i minst 5 timer.
Skjær i ruter og pynt med blåbær og sitronmelisse på toppen.

34 Flares Facebook 34 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 34 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet