sjokolade-pavlova
Alle innlegg Frukt og bærkaker Kremkaker Oppskrifter Sjokoladekaker

Knasende og god sjokoladepavlova med mascarponekrem

0 Flares 0 Flares ×

Marengs eller pavlova er alltid populært å servere og kan også spises av dem med glutenallergi. Kakene er veldig skjøre og går litt fort i stykker. Men hva gjør vel det når kaken smaker himmelsk. Du bestemmer selv hvor mye kakao du vil tilsette. Finner du ikke mascarpone i butikken, så kan du fint bruke kremost fra Tine eller Philadelphia. Har du ikke lyst på ostekrem, så bytt det gjerne ut med eggekrem, iskrem eller pisket krem og topp det hele med masse deilig frukt og bær.

(10 stk)
6 eggehviter
1/4 ts salt
1 ss balsamicoeddik  eller husholdningseddik
300 g sukker
1/2 – 1 dl kakao
1 ss maisennamel
Fyll:
2 dl kremfløte
1 – 2 ss melis
1 boks mascarponeost
Pynt:
1 gul kiwi
1 grønn kiwi
moccabønner
Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle.
Pisk eggehviter med salt ved middels hastighet til de danner et mykt skum/ marengsmasse.
Tilsett sukker, litt av gangen.
Øk hastigheten og pisk til blandingen er blank og alt sukkeret er oppløst.
Vend inn kakao og maisenna  med en slikkepott. Er du veldig glad i sjokoladesmaken, så øk mengden kakao.
Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, 24 – 26 cm.
Ha marengsblandingen i sirkelen, form det til en kakebunn, ca. 2,5 cm .
Settes inn i ovnen på midterste rille ved 180 grader og skru ned varmen til 110 grader med en gang du setter kaken inn.
Stek kaken ca 1 time til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst sjokoladefarget.
Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt.
Kaken kan med fordel stekes flere dager i forveien.
Legg den på en rist og legg over et kjøkkenhåndkle.
Pisk kremfløte stiv sammen med melis.
Pisk inn mascarponeosten og bre det utover pavlovaen.
Pynt med skiver av kiwi og moccabønner på toppen.

Tips:
Kaken holder seg faktisk veldig god i flere dager om den oppbevares i kjøleskapet (men sjekk holdbarhetsdatoen på kremfløten). Den kan kanskje bli litt seig i bunnen, men det er i grunnen bare deilig.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×