Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Biffspyd med risotto

Risotto-biff

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

10 Flares 10 Flares ×

Dette blir ikke så mektig mat når du lager biter av kjøtt og trær dem på spyd.

Server spydene med en deilig risotto og gjerne en god salat ved siden av. Ønsker du heller å bruke vilt, kylling eller svinekjøtt, så gjør gjerne det.

4 PORSJONER
600 g ytrefilet av storfe eller annet kjøtt
8 grillspyd
1 ss olje
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
RISOTTO:
4 dl risottoris
4 ss olivenolje
2 sjalottløk
1 båt hvitløk
4 dl kyllingbuljong
1 ss smør
½ pk miniasparges
½ rød paprika
½ rød chili, kan utelates
½ glass fetaost
Del kjøttet i biter og træ dem på spydene.
Stek spydene i varm stekepanne med litt olje i ca 2 minutter på hver side. Strø på salt og pepper.
Risotto:
Ha ris i en kjele sammen med olje, finhakket sjalottløk og hvitløk. La alt surre noen minutter, det skal være blankt og ikke brunet. Spe med 1 dl buljong. La det hele småkoke under omrøring til all væske er absorbert. Fortsett med å helle på buljong i fire omganger. All væske skal vare absorbert før neste omgang blir tilsatt. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Riskornene skal være myke, men faste (al dente). Risottoen skal være kremaktig.
Kok aspargesen lett i lettsaltet vann.
Skjær og del opp paprikaen i små biter og blad det i risottoen sammen med aspargesbiter og smør.
Vend tilslutt inn fetaosten.
Server gjerne biffspydene og risottoen med focaccia brød og en god dressing ved siden av.

Drikkeanbefaling:
757801Santa Cristina, kr 132
4390001 Promis kr 275
Handleliste:
600 g ytrefilet av storfe eller annet kjøtt
1 pk trepinner/grillspyd
1 pk risottoris
1 pk. sjalottløk
1 hvitløk
1 pk miniasparges
1 rød paprika
1 rød chili, kan utelates
1 lite
glass fetaost

10 Flares Facebook 10 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 10 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet