Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Saftige skolebrød eller skoleboller med hjemmelaget vaniljekrem

skole-brød
32 Flares 32 Flares ×

Tror nesten ikke noe gjærbakst eller kake kan erstatte skoleboller, jeg bare elsker å sette tennene i de deilige bollene med litt rennende hjemmelaget vaniljekrem. Bedre enn dette blir det neppe.

(24 stk)
6 dl melk
1 pk gjær for søte deiger
140 g sukker
2 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
150 g smør
Eggekrem:
5 dl matfløte

5 dl helmelk
2 egg
4 eggeplommer
70 g maisstivelse (maizena)
150 g sukker
1 vaniljestang (kan sløyfes) eller
1 ts vaniljesukker
Pensling: 1 egg noen saltkorn 1 ss vann
Pynt:
1 eggehvite
ca.2 dl melis
1 dl kokos
Varm melken i en kjele til 37 grader.
Rør gjæren ut i den lunkne melken. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Elt i ca 15 minutter. Tilsett romtemperert smør i biter og la smøret eltes inn i deigen. Hev deigen under plast på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter. Ha fløte, melk og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet. Bland sammen egg og eggeplommer i en bolle. Tilsett maisennamelet og rør ut. Hell i den varme fløtemelkblandingen.
Rør godt til klumpefri røre. Sett til avkjøling.
Ha deigen på bordet. Del deigen i 24 like store deler, og trill runde boller.
Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned på midten.
Sett dem til heving i ca. 20-30 minutter.
Legg ca.1 ss med eggekrem på hver bolle.
Ha egg i en liten bolle og rør inn salt og vann.
Pensle med eggeblandingen rundt kanten av bollene. Stekes i ovnen på midterste rille ved 225 grader i ca.10 minutter. Avkjøl bollene på rist.
Bland sammen eggehvite og melis til passe melisglasur
Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur.
Dypp dem i en skål med kokos og server.

 

(

 

32 Flares Facebook 32 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 32 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet