Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Potetsuppe med bacon

potet-suppe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

5 Flares 5 Flares ×

Dette er en varm, smakfull og ikke minst veldig mettende suppe. Har du lyst på en litt sterkere smak så bytter du ut den vanlige pepperen med kajennepepper. Har du heller ikke lyst å toppe den med bacon, smaker den like godt for det. Topp heller med asparges, sukkererter eller bare urter om du vil. Og server gjerne godt brød ved siden av.

(2 – 3 porsjoner)
1 løk
2 båter hvitløk
1 purre
400 g poteter
1 ss smør
1 l vann
2 terninger grønnsakbuljong
¼ ts salt
¼ ts pepper
Topping:
100 g bacon
timian

Finhakk løk, hvitløk og purre. Skjær poteter i terninger.
Surr løk, hvitløk, purre og poteter i smør i et par minutter uten at det får farge.
Ha over vann og buljong og kok i ca 20 minutter eller til potetene er myke.
Skjær baconet i biter, og sprøstek det mens suppen koker.
Kjør suppen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Anrett suppen i dype tallerkener, og server med baconbiter og timan på toppen.

Handleliste:
1 løk
1 hvitløk
1 purre
400 g poteter
2 terninger grønnsakbuljong
100 g bacon

5 Flares Facebook 5 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 5 Flares ×

2 kommentarer til “Potetsuppe med bacon”

  1. Karin

    Denne hørtes kjempegod ut-å skal def inn i vår middagsmeny neste uke!Men jeg lurer-hva slags poteter er best å bruke?Kokefaste eller melene?
    Tusen takk for masse inspirasjon! ?
    Hilsen Karin

    Svar
    • Kristin Jøtun

      Hei Karin, og tusen takk for du synes husmorlykke gir deg inspirasjon..
      Supert at du har lyst til å lage potetsuppen. Jeg synes de melne potetsortene som Pimpernell, Kerrs Pink, Troll og gourmetpotene Mandelpotet, Ringerikspotet, Gulløye er de potetsortene som passer best til suppe pureer og mos.
      En god ettermiddag til deg.
      Kristin:-)

      Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet