blåskjell-gryte
Alle innlegg Fisk og skalldyr Oppskrifter

Deilig blåskjellgryte, nå som blåskjellene er på sitt aller beste.

0 Flares 0 Flares ×

Blåskjell er deilig og ikke minst billig mat. Og nå på vinteren er skalldyr og fisk på sitt aller beste om du ikke visste det. Det kommer av det kalde og friske vannet vi har her nord. Så nå er det bare å fråtse i vei og nyte denne deilige blåskjellgryte med en smak av Asia. Er du i tillegg i nærheten av sjøen, kan du plukke dine egne helt gratis, men sjekk med blåskjelltelefonen før du spiser dem.  Dette gjelder ikke for dem du får i butikken. Skjellene du kjøper er alltid sjekket før de legges i disken.

 

 (2 porsjoner)
1 nett blåskjell
1 båt hvitløk
½ rød chili,
1 cm frisk ingefær
1 sjalottløk
1 ss smør
1 liten boks kokosmelk
2 dl fløte
s
aft av ½ lime
½ bunt frisk koriander eller persille
Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
Finhakk hvitløk, chili, ingefær og sjalottløk, og surr det i en kasserolle med smør.
Ha i blåskjellene og hell over kokosmelk og fløte.
Kok det i 2 minutter eller til skjellene åpner seg. Ta skjellene ut med en sleiv og ha dem over i en skål.
Kok ned kraften til den tykner noe, og om du ønsker kan du sile kraften, men det er ikke nødvendig.
Har du en stavmikser kan du mikse kraften litt luftig.
Smak til med lime, kanskje du liker den mindre syrlig enn det jeg gjør, så gjør det som en vane å smak på maten før du tilsetter alt med en gang.

Dryss gjerne litt finhakket koriander over, eller persille på toppen.

Server gjerne litt godt hjemmebakt brød eller ferskt kjøpebrød ved siden av. Det er kjempe godt å dyppe brødet i sausen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×