Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Nøttebunn med sjokolademousse

nøtte-bunn-sjokolade-kake-bær
58 Flares 58 Flares ×

Nøttebunn av en rull marsipan, så enkelt kan det gjøres. Bunnen består av en deilig nøttebunn med nydelig sjokolademousse og friske bær.  Det beste er at den er utrolig rask å lage, selv etter en lang dag på jobb. Dette er også en kake som egner seg godt for dem som ikke tåler hvetemel.

 

12 stk
1 rull ekte marsipan,Odense
3 egg
1 ss kakao
1 ts bakepulver

FYLL:
200 g melkesjokolade
2 strøkne ss melis

½ dl sterk kaffe, kan utelates
3 eggeplommer
3 dl kremfløte

PYNT:
Jordbær
Blåbær
Sitronmelisse

Del rullen med ekte marsipanen i biter og ha det i en bakebolle.
Tilsett eggene, kakao og bakepulveret og miks det sammen med en miksmaster til glatt deig.
Hell røra over i en rund form, 24 cm, med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 20 minutter eller til den er ferdig stekt. Bruk gjerne en stekepinne for å se om det er deig igjen på pinnen.
Avkjøl bunnen i formen og behold ringen på.
Bryt sjokoladen i mindre biter og smelt den i en bolle over vannbad.
Ta bollen ut av vannbadet og bland i melis, kaffe og eggeplommer.
Rør kraftig til du får en glatt og fin krem.
Sett kremen til siden og avkjøl.
Pisk kremfløte til stiv krem og bland den i sjokoladeblandingen.
Fordel sjokolademoussen over kakebunnen og sett den i kjøleskapet til moussen stivner.
Pynt med friske bær og sitronmelisse på toppen like før servering.

 

58 Flares Facebook 58 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 58 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet