Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Saftig langpannekake, som kan tåles av flere

Langpanne-kake-sjokolade

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

En sikker vinner blant store og små, og i tillegg er den super rask å lage. Og for deg som ikke tåler melk, men tåler yoghurt naturell, så kan dette være kaken for deg. Men tåler du heller ikke det, kan du helt fint bytte ut den vanlige melken med soyamelk, eller laktoseredusert melk som du finner i kjøledisken. Plutselig er det flere som kan spise.

 

(20–24 stk.)
300 g sukker
6 egg
225 g smør
3 ss pulverkaffe
2 ss kokende vann
1 ½ dl yoghurt naturell
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss kakaopulver
Glasur:
100 g smør
ca.3 dl melis
2 ss kaffe
1 ts vaniljesukker
1 – 2 ss kakao
Pynt:
1 beger rips
Sitronmelisse
Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
Smelt smøret og løs opp pulverkaffen i kokende vann. Ha smøret og kaffen i melk for å avkjøle blandingen.
Rør melkeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
Hell røren over i en bakepapirkledd langpanne, 30×40 cm.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl i formen.
Bland sammen mykt smør, melis, kaffe, vaniljesukker og kakao til en jevn glasur og ha det i en sprøytepose. Pynt kaken og stykkene som du ønsker eller lag små roser på hvert stykke og pynt med rips og sitronmelisse som jeg har gjort her.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet