Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Nydelig hjerteostekake med sjokolade.

oste-kake-sjokolade-hjerte
92 Flares 92 Flares ×

Hvis du ikke kan få nok sjokolade, så er nok denne lekre ostekaken det nærmeste du kan komme himmelen. Den sprø sjokoladebunnen er fylt med deilig sjokoladebitfyll. Nydelig rett og slett.  Den holder seg godt i kjøleskapet noen dager,men egner seg nok ikke så godt å fryse.

(8 – 10 stk)

1 ½ dl hvetemel
3 ss kakao
1,1 dl semule
1 dl melis
125 g smør
Fyll:
225 g kremost
1 ½ dl naturell yoghurt
2 egg
6 ss melis
revet skall av 1 sitron
100 g kokesjokolade
Pynt:
50 g sjokolade
rips
Sikt mel og kakao i en bolle og rør inn semule, melis og romtemperert smør til en deig.
Trykk deigen ut i en rund form, ca 24 cm eller en hjertepaiform.
Prikk den med en gaffel og stek den i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 15 minutter.
Bland sammen kremost, yoghurt, egg og melis i en bolle.
Hakk sjokoladen grovt.
Rør inn sitronskall og sjokoladebiter.
Ha blandingen i paiskallet og stek den på nederste rille ved 150 grader i 35 – 45 minutter, eller til fyllet er lett gyllent og så vidt stivnet.
Avkjøles i formen.
Pyntes med revet sjokolade og rips på toppen.

 

 

92 Flares Facebook 92 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 92 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet