erte-suppe
Alle innlegg Oppskrifter Supper

Mandel og ertesuppe med svineknoker og oliventoast

0 Flares 0 Flares ×

Det finnes knapt noe som varmer så godt som en god, varm suppe som er basert på gode og ærlige råvarer. Det å koke en smakfull suppe etter en deilig skitur gjør noe spesielt med meg i hvert fall. I vårt norske kjøkken har suppe vært til både trøst og glede gjennom årtider. De tradisjonelle suppene har vært basert på lokale råvarer og vært en viktig del av vårt kosthold.

(4 porsjoner)
2 gulrøtter
1 gul løk
100 g sellerirot
1 purre
2 kg usaltet svineknoke
2 liter vann
3 dl fløte

200 g mandler
3 kvaster frisk timian
1 båt hvitløk
1 kg grønne erter
1 ts salt
½ ts pepper
Vask, rens og del gulrøtter, løk, sellerirot og purre i biter. Ha det i en kjele sammen med svineknoken.
Fyll på vann så det dekker og kok knoken mør og til kjøttet slipper beinet.
Sil av kraften. Ha kraft og fløte i en kjele og kok det inn til 2/3, slik at det blir en fyldigere smak.
Skåld mandlene i kokende vann. Tilsett erter og skålende mandler og la det koke i 10 minutter. Tilsett finhakket timian og hvitløk. Ha suppen over i en blender og kjør den glatt. Du kan også benytte stavmikser om du ikke har blender. Sil suppen.
Tilsett mandeldråper om det ønskes mer mandelsmak.
Rens kjøttet fra svineknoken og del kjøttet i biter.
Ha bitene i suppen å la bitene bli varme.
Smak til med salt og pepper.
Pynt med mandelflak på toppen.
Skjær løvtynne skiver landbrød og pensle dem med olivenolje. Stek dem gylne og sprø i ovn på rist ved 180 grader i ca. 5 minutter.
Server dem sammen med suppen.

Handleliste:
2 gulrøtter
1 gul løk
100 g sellerirot
1 purre
2 kg usaltet svineknoke
3 dl fløte

200 g mandler
1 frisk timian
1 hvitløk
1 kg grønne erter

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *