Hønsesuppe fra Provence, et flott alternativ å ta med seg i sekken på skitur

Varm suppe til kalde vinterdager
Det er vinter og kaldt ute. Men det betyr ikke at en ikke kan tenne opp bålpannen eller bålet og servere store og små en deilig lunsj ute i det fri. Jeg liker godt å lage mat på bålpannen eller på bålet, så derfor koker jeg alltid en stor gryte med kyllingsuppe, heller den over i bokser som vi putter i sekken og varmer opp i en liten kjele over bålet. Denne suppen er også helt fri for meieriprodukter og egner seg godt for dem som ikke tåler laktose. Putt gjerne noen baguetter i sekken sammen med litt aluminiumsfolie, pakk dem inn i folien og legg dem i glørne på bålet. Kanskje du får lyst til gjøre det samme? Masse deilige smaker og enkelt å lage, så deiligere enn dette skal du lete lenge etter.
4 porsjoner
kjøtt av 1 kokt høne (kjøtt tilsvarende 1 kylling)
2–3 ss olje
½ purre
1 løk
1 fennikel
2 gulrøtter
1 boks grovhakkete tomater
skallet av ½ appelsin
0,2 g safran eller 1 ts gurkemeie
1½ l hønsekraft
5–6 poteter
1 potte frisk basilikum
salt og pepper
Varm oljen i en gryte og fres alle grønnsakene et par min., til de er blanke.
Tilsett tomatene, appelsinskall og safran.
Tilsett hønsekraften og kok opp.
Smak til med litt salt og pepper.
Legg i potetbitene og la suppen stå og trekke til potetene er møre.
Legg i renset kyllingkjøtt og la suppen bli gjennomvarm.
Smak til med salt og pepper.
Server suppen rykende varm med godt brød til.
Legg igjen en kommentar