Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Hønsesuppe fra Provence, et flott alternativ å ta med seg i sekken på skitur

varm-suppe

Varm suppe til kalde vinterdager

1 Flares 1 Flares ×

Det er vinter og kaldt ute. Men det betyr ikke at en ikke kan tenne opp bålpannen eller bålet og servere store og små en deilig lunsj ute i det fri.  Jeg liker godt å lage mat på bålpannen eller på bålet, så derfor koker jeg alltid en stor gryte med kyllingsuppe, heller den over i bokser som vi putter i sekken og varmer opp i en liten kjele over bålet. Denne suppen er også helt fri for meieriprodukter og egner seg godt for dem som ikke tåler laktose. Putt gjerne noen baguetter i sekken sammen med litt aluminiumsfolie, pakk dem inn i folien og legg dem i glørne på bålet. Kanskje du får lyst til gjøre det samme? Masse deilige smaker og enkelt å lage, så deiligere enn dette skal du lete lenge etter. 

4 porsjoner
kjøtt av 1 kokt høne (kjøtt tilsvarende 1 kylling)
2–3 ss olje
½ purre
1 løk
1 fennikel
2 gulrøtter
1 boks grovhakkete tomater
skallet av ½ appelsin
0,2 g safran eller 1 ts gurkemeie
1½ l hønsekraft
5–6 poteter
1 potte frisk basilikum
salt og pepper
Varm oljen i en gryte og fres alle grønnsakene et par min., til de er blanke.
Tilsett tomatene, appelsinskall og safran.
Tilsett hønsekraften og kok opp.
Smak til med litt salt og pepper.
Legg i potetbitene og la suppen stå og trekke til potetene er møre.
Legg i renset kyllingkjøtt og la suppen bli gjennomvarm.
Smak til med salt og pepper.
Server suppen rykende varm med godt brød til.

1 Flares Facebook 1 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 1 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet