Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Rotfruktsuppe med asiatisk smak

rot-frukt-suppe
0 Flares 0 Flares ×

På dager hvor det kan være litt travelt, kan denne virkelig være et alternativ. Er du glad i asiatiske smaker er denne supper perfekt for deg. I tillegg er den kjøttfri og kan være et alternativ hvis du ønsker en kjøttfri dag i uka.

4 porsjoner

1 rød chili
2 båter hvitløk
1 bit fersk ingefær
300 g sellerirot
2 gulrøtter
1 ss rapsolje
1 boks (400 ml) kokosmelk
8 dl vann
2 terninger grønnsakbuljong
1 boks hvite bønner
60 g babyspinat
Saften av 1 lime
1 ts salt
1/8 ts pepper
Del chilien i to på langs, skrap ut frøene.
Skjær chili i små biter. Riv ingefæren fint.
Rens selleriroten, skrell gulrøttene og skjær i små terninger, 1×1 cm.
Fres rotgrønnsakene med chili, hvitløk og ingefær i en stor kjele uten at det tar farge, ca. 2 minutter.
Tilsett kokosmelk, vann og buljongterninger.
La det koke ved svak varme til rotfruktene knapt er møre, ca. 5 minutter.
Skyll bønnene og tilsett dem og det meste av spinaten.
Smak til med salt og pepper. Server med limebåter til å presse i.

 

Handleliste:
1 rød chili
1 hvitløk
1 bit fersk ingefær
1 bit (300 g) sellerirot
1 pk. gulrøtter
1 boks (400 ml) kokosmelk
1 pk grønnsakbuljong – (hvis du ikke har i skapet)
1 boks hvite bønner
1 pk babyspinat
1 lime

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

6 kommentarer til “Rotfruktsuppe med asiatisk smak”

  1. Kristin Vedum

    Er spent på denne suppa. Men det står ikke noe om bønner på ingredienslisten? Følger spent med videre

    Svar
  2. Kristin Jøtun

    Her var en boks med hvite bønner blitt borte. Nå er den lagt til, så nå kan du forsøke deg på den. Liker du ikke bønner går det helt fint å la være å tilsette det i suppen og bare bruke rotfrukter.

    Svar
  3. Glory Roberts

    Hei Kristin! 🙂

    Jeg har nå laget denne suppen for 3. gang 🙂
    Første gang uten kokosmelk. Den ble knallgod og full av smak for en gane av asiatisk opprinbelse! 🙂 Og da hadde jeg en halsinfeksjon som gjorde d vanskelig å spise. Denne suppen var så smakfullog god, og gjorde det enkelt å få i seg næring.
    Andre gangen lagde jeg fen med kokosmelk (lett varianten) Det ble en veldig mild suppe.

    Igår lette jeg veldig etter oppskriften din på denne suppen for å kunne lage til min sønn som er syk og har nesten ikke kunnet spise på 1 uke. Stakkar han er så sulten men har så grusomt vondt for å svelge. Endelig fikk han i seg næring og noe som smakte. 🙂
    P.S Jeg lagde den uten kokosmelk og hvite bønner for å få mer smak.
    Takk for denne oppskriften 😉

    Svar
    • Kristin Jøtun

      Takk for hyggelig tilbakemelding Glory. Hyggelig at du finner oppskrifter som kan hjelpe i slike situasjoner.
      God bedring til sønnen og så håper jeg du finner mange gode og inspirerende oppskrifter her til senere bruk også.
      Hilsen Kristin:-)

      Svar
  4. Bodil Reed

    Fantastisk og nydelig grønnsakssuppe! Den minner meg om tiden jeg bodde i New Jersey og dagene der jeg og min førstefødte tilbrakte mammapermisjonen på Panera, et herlig spise/dinner sted og ble servert bl.annet supper som denne!

    Svar
    • Kristin Jøtun

      Så hyggelig tilbakemelding Bodil. Jeg håper at du lager denne flere ganger og prøver deg også på flere av de gode oppskriftene som du finner her:-)
      En riktig god førjulstid til deg! Hilsen Kristin/Husmorlykke

      Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet