pæew-chili-marmelade
Alle innlegg Oppskrifter Safting og sylting

Pærechilimarmelade – deilig tilbehør til ost, fiskeretter og kjøtt

0 Flares 0 Flares ×

Marmelader er godt å servere til både ost, kjøtt og fisk. Pærer får en jo tak i hele året, så denne marmeladen kan du lage når som helst. I tillegg smaker denne marmeladen godt på brødskiva om du har lyst på det. Lag et glass eller to og ha det på lur når du får gjester på besøk og har lyst å overraske.

1 – 2 GLASS


1 kg modne pærer
½ g safran
1 rød chili
3 dl lys sirup
2-5 dl syltesukker


Skrell pærene. Del dem og fjern kjernehuset. Skjær dem i tynne skiver og legg dem i en kasserolle sammen med safran og lys sirup. La koke under lokk i 5-10 minutter. Skyll chilien imens, del den og kutt den i svært små biter. Ha chilien og syltesukkeret i gryten og kok i 2 minutter til. Hell over på varme, rene glass. Oppbevar kjølig.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×