fiske-suppe-appelsin
Oppskrifter Supper

Fiskesuppe med appelsin og stjerneanis

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en fiskesuppe som gjestene dine sent vil glemme, og jeg er sikker på at de kommer til å be pent om oppskriften.

Denne suppen smaker nydelig, og du kan godt servere den til fest, men den er så enkel å lage at den også passer fint som en hverdagsmiddag med litt brød til.

4 PORSJONER:
500 g fiskefilet av torsk og laks (gjerne blandet)
2 purre eller romanesco
2 ss hvetemel
8 dl vann
4 ss konsentrert kyllingfond
3 dl kremfløte
3 stjerneanis
1 ts sambal oelek, chili paste
revet skall av 1 appelsin

TOPPING:
100 g reker, uten skall
2 ss fersk timian, hakket

Skjær fisken i biter og strimle purren grovt eller romanescoen. Visp sammen mel og vann i en kjele. Kok opp under omrøring. Her kan du også bruke maizenna i stedet for hvetemel. Tilsett fond, fløte, stjernanis, sambal oelek (chilipasta) og appelsinskall. Legg i fisk og purre. La suppen trekke i 3–5 minutter. Pynt med reker og ha litt urter på toppen.

Handleliste:
500 g fiskefilet av torsk og laks (gjerne blandet)
2 purre eller romanesco
1 konsentrert kyllingfond
3 dl kremfløte
3 stjerneanis
1 ts sambal oelek, chili paste – Finner det i hylla med utenlanske varer
1 appelsin

100 g reker, uten skall
1 fersk timian,

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *