Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Fiskesuppe med appelsin og stjerneanis

fiske-suppe-appelsin

Matstyling: Kristin Jøtun,
Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en fiskesuppe som gjestene dine sent vil glemme, og jeg er sikker på at de kommer til å be pent om oppskriften.

Denne suppen smaker nydelig, og du kan godt servere den til fest, men den er så enkel å lage at den også passer fint som en hverdagsmiddag med litt brød til.

4 PORSJONER:
500 g fiskefilet av torsk og laks (gjerne blandet)
2 purre eller romanesco
2 ss hvetemel
8 dl vann
4 ss konsentrert kyllingfond
3 dl kremfløte
3 stjerneanis
1 ts sambal oelek, chili paste
revet skall av 1 appelsin

TOPPING:
100 g reker, uten skall
2 ss fersk timian, hakket

Skjær fisken i biter og strimle purren grovt eller romanescoen. Visp sammen mel og vann i en kjele. Kok opp under omrøring. Her kan du også bruke maizenna i stedet for hvetemel. Tilsett fond, fløte, stjernanis, sambal oelek (chilipasta) og appelsinskall. Legg i fisk og purre. La suppen trekke i 3–5 minutter. Pynt med reker og ha litt urter på toppen.

Handleliste:
500 g fiskefilet av torsk og laks (gjerne blandet)
2 purre eller romanesco
1 konsentrert kyllingfond
3 dl kremfløte
3 stjerneanis
1 ts sambal oelek, chili paste – Finner det i hylla med utenlanske varer
1 appelsin

100 g reker, uten skall
1 fersk timian,

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

3 kommentarer til “Fiskesuppe med appelsin og stjerneanis”

    • Kristin Jøtun

      Det er for at mange barn og unge synes det ofte blir en alt for sterk fiskesmak. Så for å få dem til å spise mer fisk, så gjør jeg det.Dette er hva jeg synes er best. Jeg sparer aldri på fisken eller skalldyrene, så den blir næringsrik og smakfull uten fiskekraft eller buljong. Men du må gjerne benytte fiskekraft om du synes det er et bedre alternativ.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet